Deze website gebruikt cookies om de site goed te laten functioneren en de bezoekeraantallen te meten

U kunt uw privacy garanderen door naar deze pagina te gaan

Praktijk voor psychotherapie, Hans Bakker

Menu

Therapie bij Hans Bakker psychotherapie

Welke therapie?

Om te bepalen welke soort therapie het meest effect kan hebben voor een behandeling zullen de eerste gesprekken er op zijn gericht om een goed beeld te krijgen van de problematiek.

Individuele psychotherapie richt zich op het verminderen van en leren omgaan met psychische en of emotionele problemen, niet op het oplossen van de problemen voor u. Het helpt u nare dingen anders te zien, pijnlijke gevoelens te verwerken en of als minder pijnlijk te gaan ervaren. Het leren omgaan met deze gevoelens en het beter leren afstemmen op uw gevoelens zijn vaak een belangrijk onderdeel van psychotherapie. Ook kan het helpen voor u moeilijke situaties anders te gaan zien of snappen, waardoor ze makkelijker aan te pakken kunnen zijn voor u.

In relatietherapie en /of gezinstherapie is het de bedoeling om vooral problemen die zich afspelen tussen de gezinsleden te bespreken en proberen op te lossen. Het kan dan bijvoorbeeld gaan over communicatieproblemen, levensfaseproblemen of losmakingsproblematiek. In de gesprekken zal worden gekeken waar het echt over moet gaan en wat er nodig is voor en van iedereen om de problemen het hoofd te kunnen bieden. Vaak is het in een relatie en of gezin erg belangrijk om rustig te kunnen afstemmen op het gevoel van de ander en jezelf. De aanpak van therapie die hierop is gericht is voor mij een effectieve en goede manier van werken.
 

Samenwerking

Soms kan individuele psychotherapie alleen niet voldoende zijn. Om die reden onderhoud ik veel contact met collega's in de regio. Het kan dan gaan over medicatie, praktische hulp, meer diagnostisch onderzoek, relatietherapie of gezinstherapie etc. Uiteraard gebeurt dit altijd met uw goedkeuring.